Ik ben Lydia de Rooij (1965). Ik ben getrouwd met Jack. Hij is al meer dan 30 jaar mijn steun en toeverlaat. We hebben 2 prachtige kinderen gekregen. Een dochter en een zoon. Kleinkinderen zijn er nog niet, maar wie weet in de toekomst?

Al vanaf dat ik het me kan herinneren teken ik en later is hier het schilderen bijgekomen. Omdat ik het altijd al fantastisch heb gevonden om te tekenen zijn er in het begin heel wat kleine schetsjes en Doodles ontstaan voordat het uitgroeide tot het realistische werk wat ik nu maak. Met mijn ruim 25 jarige grotendeels autodidactische leerervaring, de vele workshops en trainingen die ik hiernaast volg, heb ik inmiddels al een flink aantal erg mooie opdrachten binnen gekregen. Naar mijn idee heeft ieder mens of dier zijn eigen specifieke kenmerken. Het maakt hem of haar tot wie hij of zij is. Ik vind het geweldig om van een foto iets levensecht te kunnen maken. Voor mijn ogen zie ik de persoon of het dier als het ware tot leven komen op mijn papier of schilderdoek.

Graag nodig ik u uit om een kijkje te nemen op mijn site waar mijn werk en informatie over mij is terug te vinden of op mijn Instagram pagina https://www.instagram.com/lydiart65/